Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Πα.Σ.Πα ιδρύθηκε το 1977, είναι μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων και της οργάνωσης D.P.I. είναι εκφραστής των παραπληγικών και βαριά κινητικά αναπήρων και ο πρώτος Σύλλογος που ιδρύθηκε στην Ελλάδα με αυτό το αντικείμενο.

Κύριος σκοπός του είναι η κοινωνική ένταξη των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες, η αλληλοαποδοχή τους από την κοινωνία και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στην Ελλάδα είναι παραπληγικοί και κινητικά ανάπηροι.

Για την ενίσχυση των σκοπών του  ο Πα.Σ.Πα διοργάνωσε εκδήλωση-συναυλία στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στις 3 Δεκεμβρίου 2019 όπου παρουσιάστηκαν αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, έργα Chopin, με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, σολίστ στο πιάνο την Τατιάνα Παπαγεωργίου  με απαγγελία επιστολών του Chopin   από διάσημο τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στην αθλητική  ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο του Συλλόγου Πα.Σ.Πα  «Άτλας», με στόχο τη συμβολή στην επανακοινωνικοποίηση εκείνων που έμειναν ανάπηροι κυρίως μετά από κάποιο ατύχημα και μέσω του αθλητισμού, αποδεικνύοντας ότι η ζωή μπορεί να συνεχιστεί και μετά από μια  αναπηρία.

Το μήνυμα της εκδήλωσης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία είναι ότι  η  « H ζωή δεν τελειώνει με μια αναπηρία». Ο ΔΕΔΔΗΕ, βρέθηκε κοντά στην όλη δράση, δηλώνοντας άλλη μια φορά την ευαισθησία της εταιρίας.