Στο πλαίσιο της πολιτικής εταιρικής υπευθυνότητας, ο ΔΕΔΔΗΕ στήριξε τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύνδεσμο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», για την αγορά σετ πανιών σκάφους και τη μερική κάλυψη εξόδων ταξιδίου, για τη συμμετοχή του αθλητή Πατεράκη Νικολάου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην Ισπανία τον Ιούλιο του 2019 και στους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρα  τον Αύγουστο του 2019.

Ο Α.Σ. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» είναι αμιγές αθλητικό σωματείο για άτομα με αναπηρίες. Ιδρύθηκε το 1997, έχει έδρα στο Μοσχάτο και δρα πανελλαδικά κάτω από την ομπρέλα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ. Στις τάξεις του περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα Παραολυμπιακά Αθλήματα (ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, στίβος κτλ) και έχει πλήθος αθλητών με διακρίσεις (Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Μεσογειονίκες και Πανελληνιονίκες), μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Νικόλαος.

Ο αθλητής του συλλόγου ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Νικόλαος του Δημητρίου, είναι τέως εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΑ και νυν συνταξιούχος. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του παραπάνω αναφερόμενου αθλητικού συνδέσμου και έχει πλούσια αθλητική δραστηριότητα με πολλές διακρίσεις, εκ των οποίων οι σημαντικότερες στις Παραολυμπιάδες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008), καταλαμβάνοντας την 8η και 7η θέση αντίστοιχα, στην ιστιοπλοΐα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «Athens Eurolymp Week», που διεξήχθη στο Φαληρικό όρμο το Μάρτιο του 2015, κατέκτησε την πρώτη θέση και προκρίθηκε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μελβούρνη το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελούσε το βήμα για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Rio De Janeiro στη Βραζιλία το 2016 και ο κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Ν. κατάφερε να καταλάβει τη 18η θέση στο σύνολο των τριάντα δύο (32) χωρών. Στους Παραολυμπιακούς του 2016 μπορούσαν να συμμετάσχουν μόνο οι πρώτοι δεκαπέντε (15).

Ο ΔΕΔΔΗΕ με την έμπρακτη υποστήριξη της εξαιρετικά αξιόλογης προσπάθειας του αθλητή Πατεράκη Νικολάου, επιτυγχάνει παράλληλα και τη διεθνή αναγνώριση της χώρας μας στα αθλητικά δρώμενα.