Ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου-PAWS λειτουργεί νόμιμα στην Πάρο από το 1999 και διαχειρίζεται προσωρινό χώρο φιλοξενίας 60 περίπου αδέσποτων ζώων (σκύλοι και γάτες) στην Τρυπητή Πάρου, με ειδικά υπεύθυνο άτομο και βοηθό. Στο νησί επίσης ταΐζονται καθημερινά περίπου 400 αδέσποτα ζώα από εθελοντές του PAWS.

Ο Σύλλογος έχει ως Partner την Γερμανική Φιλοζωική Οργάνωση PAROSHUNDE, Munich η οποία σε συνεργασία με τον PAWS βοηθάει στην υιοθεσία 200 περίπου αδέσποτων ζώων (σκύλοι και γάτες) το χρόνο.

Στόχος του PAWS είναι το νέο αυτό καταφύγιο να αποτελέσει πιλοτικό σχέδιο φιλοζωίας παιδείας και πολιτισμού για την κατασκευή παρόμοιων καταφυγίων σε όλη την Ελλάδα. Θα σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και τους κατοίκους του, ενώ θα λειτουργήσει και σαν χώρος εκπαίδευσης των μαθητών και των νέων, καθώς και όλων των πολιτών για την φιλοζωία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ στήριξε το νέο πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Πάρο, με την αγορά ηλεκτρολογικού υλικού δίνοντας το φως, δηλώνοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την ενίσχυση δράσεων αναγνώρισης της ευθύνης της εταιρίας απέναντι στην κοινωνία.