Στη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού αξίας άνω των 22.000 ευρώ για την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στη θεραπεία εγκαυμάτων και μέσω αυτής της νέας πρωτοβουλίας του, εκτιμά ότι θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της λειτουργίας της εν λόγω Μονάδας.

Ο εξοπλισμός - που περιλαμβάνει φορητό αναπνευστήρα, φορητό monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ασθενούς καθώς και σύστημα βιντεολαρυγγοσκόπησης για δύσκολες διασωληνώσεις - θα χρησιμοποιείται σε ασθενείς με βαριά εγκαύματα που χρειάζονται εντατική φροντίδα και νοσηλεία.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο 2001 και αποτελεί την πρώτη σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων της Βορείου Ελλάδας, δυναμικότητας 6 κλινών Εντατικής Θεραπείας με αυτοτελή αίθουσα χειρουργείου, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα υποδοχής βαρέων περιστατικών (shock room) και Τράπεζα ιστικών μοσχευμάτων δέρματος.
Στη Μονάδα, νοσηλεύονται βαρέα περιστατικά εγκαυμάτων από όλη την Ελλάδα, από την αρχική φάση της εγκαυματικής καταπληξίας, ενώ τα ποσοστά πλήρους αποθεραπείας είναι πολύ υψηλά.

Η χορηγία εντάσσεται στη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΔΕΔΔΗΕ, με βασικό άξονα τη συνεχή μέριμνα για την προστασία του Πολίτη και των εργαζομένων της Εταιρίας, ενδυναμώνοντας παράλληλα τις σχέσεις της με την Κοινωνία, μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με τους Φορείς της.

Ευχαριστήρια Επιστολή από Γενικό Νοσοκομείο "Γ.Παπανικολάου"