Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο ΔΕΔΔΗΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δακτυλιώσεων νεοσσών Λευκού Πελαργού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της Παρακολούθησης του Λευκού Πελαργού και είναι καθοριστικής σημασίας για την απογραφή των νεοσσών. Κατά τη διάρκεια της φετινής απογραφής, δακτυλιώθηκαν 99 νεοσσοί Λευκού Πελαργού σε 35 φωλιές, σε 10 οικισμούς στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Η Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης του ΔΕΔΔΗΕ, παρείχε καλαθοφόρα οχήματα, χειριστές αλλά και τεχνικούς εναέριων δικτύων, προκειμένου να διεκπεραιωθεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια η διαδικασία διακτυλίωσης των νεοσσών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, συνεργάζεται στενά με αρμόδιους φορείς και οργανώσεις που προστατεύουν τα σπάνια είδη πουλιών και ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμά τους για εργασίες όπως ο καθαρισμός φωλιών και η τοποθέτηση τεχνητών καλαθιών, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών απεγκλωβισμού πτηνών.

Η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει ο ΔΕΔΔΗΕ, με βασικό άξονα τη συνεχή μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, προβλέπει την ενεργή συμμετοχή του στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της χώρα μας.

Ευχαριστήρια Επιστολή Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Φωτογραφία Νο1

Φωτογραφία Νο2

Φωτογραφία Νο3

Φωτογραφία Νο4

Άρθρο site