Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο των δράσεων του Τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με σκοπό τη στήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων 2013, συγκέντρωσε προϊόντα για «τις οικογένειες της διπλανής πόρτας» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης RSF Hellas και την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ΟΜΑΚ – Εθελοντές Καλαμαριάς.

Οι δύο συνεργαζόμενες Ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν αποκλειστικά εθελοντές, παρέχουν δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης για Εθελοντικές Ομάδες και απλούς πολίτες σε θέματα όπως έρευνα και διάσωση αγνοουμένων, διάσωση εγκλωβισμένων θυμάτων από σεισμό και τροχαία ατυχήματα, δασική πυρόσβεση, οργάνωση επιχειρήσεων αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κτλ.
Οι εν λόγω Ομάδες, συμμετέχουν επίσης σε Εθνικές και Διεθνείς Ασκήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Κατά την περίοδο των εορτών, πραγματοποιήθηκε η παράδοση των προϊόντων και των δωροεπιταγών από τον Τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΔΕΔΔΗΕ στον Πρόεδρο της Ομάδας RSF HELLAS κ. Σαμαλτάνο Ανδρέα και από στελέχη της Διεύθυνσης Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης στον Πρόεδρο της ΟΜΑΚ κ. Γιώτη Χρυσόστομο.

Η προσφορά στην κοινωνία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματική κουλτούρα του ΔΕΔΔΗΕ. Η Εταιρεία, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων πολιτών αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης, θα συνεχίσει να προωθεί ανάλογες δράσεις.

Παρατίθενται ευχαριστήριες επιστολές των οργανώσεων RSF Hellas και ΟΜΑΚ – Εθελοντές Καλαμαριάς.