Ο ΔΕΔΔΗΕ συνδέει με ενέργεια κάθε γωνιά της Ελλάδας, διαθέτοντας πανελλαδική παρουσία. Βασικός πυλώνας της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει, είναι η ανάπτυξη σταθερών δεσμών με τις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε την υποστήριξη της διοργάνωσης του RUN GREECE ΡΟΔΟΥ την 1 Οκτωβρίου 2017.

Το RUN GREECE ΡΟΔΟΥ διοργανώθηκε, για πρώτη φορά, από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Στίβου Δωδεκανήσου ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στο πλαίσιο του αγωνιστικού θεσμού RUN GREECE και αποτέλεσε ιδιαίτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός στη Ρόδο.

Το RUN GREECE διανύει το 5ο έτος ζωής και έχει υλοποιηθεί σε 7 μεγάλες περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας. Στη Ρόδο, συμμετείχαν πάνω από 1500 δρομείς, έλληνες και ξένοι επισκέπτες, που έτρεξαν στις διαδρομές των 5 και 10 χιλ. περιμετρικά της Μεσαιωνικής Πόλης και 450 περίπου μαθητές δημοτικών σχολείων που έτρεξαν στον παιδικό αγώνα των 1000 μ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει πρωτοβουλίες κοινωνικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα, προωθεί και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που προάγουν την επικοινωνία, την ομαδικότητα την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών .