Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει ενεργά για πέμπτη χρονιά το συνταξιούχο συνάδελφο αθλητή ιστιοπλοΐας κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗ Νικόλαο, μέλος του Πανελλαδικού Αθλητικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», αποσκοπώντας στην προαγωγή του αθλητισμού ως αρωγού κοινωνικών αλλαγών μέσα από την προβολή ιδεωδών, αξιών και την εξάλειψη ανισοτήτων.

Ο αθλητής ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Νικόλαος είχε και έχει πλούσια αθλητική δραστηριότητα με πολλές διακρίσεις εκ των οποίων οι σημαντικότερες στις Παραολυμπιάδες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008), όπου κατέλαβε την 8η και 7η θέση αντίστοιχα, στην ιστιοπλοΐα. Τον Μάρτιο του 2015 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «Athens Eurolymp Week», λαμβάνοντας την πρόκριση συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μελβούρνη το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελούσε το βήμα για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Rio De Janeiro στη Βραζιλία το 2016 όπου ο κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Νικόλαος κατάφερε να καταλάβει τη 18η θέση στο σύνολο τριάντα δύο (32) χωρών.

Φέτος η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. με σκοπό την περαιτέρω στήριξη των προσπαθειών του, προέβη στη χορήγηση ενός καινούργιου σετ πανιών σκάφους και τη μερική κάλυψη των εξόδων ταξιδίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που θα διεξαχθεί στην κομητεία Σεμπόϊγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το Σεπτέμβριο του 2018. Ήδη, η αθλητική του προσπάθεια στα Παστρικάκεια (5 & 6 Μαΐου 2018), όπου συμμετείχαν 520 αθλητές σε 21 διαφορετικές κατηγορίες σκαφών, έφερε τη νικητήρια διάκριση χρυσού μεταλλίου, καθώς και στους 6 αγώνες της κατηγορίας του κατάφερε 6 νίκες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με την έμπρακτη υποστήριξη της εξαιρετικά αξιόλογης προσπάθειας του αθλητή Πατεράκη Νικολάου, επιτυγχάνει παράλληλα και τη διεθνή αναγνώριση της χώρας μας στα αθλητικά δρώμενα.

Ακολουθούν φωτογραφίες της διοργάνωσης «ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2018».

Φωτογραφία Νο1

Φωτογραφία Νο2