Ο ΔΕΔΔΗΕ, συμμετέχει σε περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα, τοπικά, στην ελληνική επικράτεια, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει εμπράκτως τον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου ως αργυρός χορηγός.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, με τους παράλληλους αγώνες Ημιμαραθωνίου, 10 & 5 χιλιομέτρων και τον παιδικό αγώνα, θα διοργανωθεί για 5η συνεχή χρονιά στις 29 Απριλίου 2018.
Με πάνω από 2500 δρομείς, από την Ελλάδα αλλά και από 15 χώρες του εξωτερικού, με 400 εθελοντές και την στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας, έχει καθιερωθεί ως θεσμός και στοχεύει στην ανάδειξή του ως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο της Ρόδου αλλά όλης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι οι ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ», με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ φέτος ο αγώνας θα είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο αγώνας διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ, της IAAF (Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Στόχος των διοργανωτών, αλλά και βασικό ιδανικό του ΔΕΔΔΗΕ που προωθείται μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είναι η ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού για τις νεότερες γενιές, η προσέλκυση των πρωταθλητών αγώνων δρόμου και φίλων του αθλητισμού από όλο τον κόσμο και η ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού.

Ευχαριστήρια Επιστολή

Φωτογραφία Νο1

Φωτογραφία Νο2