Άμεσα ανταποκρίθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο αίτημα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την διεκπεραίωση της δακτυλίωσης νεοσσών Λευκού Πελαργού στις 23 και 24 Ιουνίου 2015.

Με τη συμμετοχή των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, δακτυλιώθηκαν συνολικά 63 νεοσσοί πελαργών στους οικισμούς Πόρτο Λάγος, Μάγγανα, Νέα Κεσσάνη, Κουτσό, Βαφέϊκα και Γενισσέα.

Η Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης του ΔΕΔΔΗΕ, παρέχει καλαθοφόρα οχήματα, χειριστές αλλά και τεχνικούς εναέριων δικτύων, προκειμένου να διεκπεραιωθεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια η διαδικασία διακτυλίωσης, ενώ ανταποκρίνεται άμεσα και σε κάθε έκτακτο περιστατικό απεγκλωβισμού νεοσσών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, συνεργάζεται στενά με αρμόδιους φορείς και οργανώσεις που προστατεύουν τα σπάνια είδη πουλιών και ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμά τους για εργασίες όπως ο καθαρισμός φωλιών και η τοποθέτηση τεχνητών καλαθιών.

Η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει ο ΔΕΔΔΗΕ, με βασικό άξονα τη συνεχή μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, προβλέπει την ενεργή συμμετοχή του στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της χώρα μας.

Ευχαριστήρια Επιστολή Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Φωτογραφία Νο1

Φωτογραφία Νο2

Φωτογραφία Νο3