Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Kοινωνικής Ευθύνης και της δραστηριοποίησής του στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ενίσχυσε οικονομικά την Aristotle University Racing Team Electric (ARIST.U.R.T.LE), ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), για την κατασκευή του τέταρτου και πιο εξελιγμένου αγωνιστικού μονοθέσιου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου στη Βόρεια Ελλάδα για τη συμμετοχή της ομάδας στις αγωνιστικές δοκιμασίες των ευρωπαϊκών διαγωνισμών εντός του έτους 2019.

Η Aristotle University Racing Team Electric (ARIST.U.R.T.LE) είναι μια ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά μονοθέσια αυτοκίνητα και συμμετέχει στους παγκόσμιους διαγωνισμούς της Formula Student FSAE.

Η ομάδα ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 2013, ωστόσο μέσα στη σύντομη ιστορία της έχει  καταφέρει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο που μαρτυρούν τη σκληρή δουλειά και τις ικανότητες των φοιτητών. Σε χρονικό διάστημα έξι ετών, η ARIST.U.R.T.LE. έχει καταφέρει να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να διαγωνιστεί με τέσσερα λειτουργικά ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά μονοθέσια αυτοκίνητα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η ομάδα έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και οι πιο αναγνωρισμένοι και απαιτητικοί της Formula Student.

Ειδικότερα, το 2019, η ARIST.U.R.T.LE. με το τέταρτο βελτιωμένο μονοθέσιό της, με το όνομα Θέμις, κατέκτησε την 3η θέση στο βάθρο της γενικής κατάταξης στο διαγωνισμό Formula SAE Italy.

Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της συνεισφοράς του στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες προώθησης της ηλεκτροκίνησης, είναι η ανάπτυξη υποδομών δημόσιας φόρτισης, που μέχρι σήμερα στη χώρα μας βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, αποτελώντας τροχοπέδη για τον εξηλεκτρισμό του τομέα των μεταφορών.

O ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ενεργά τους νέους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον άξονα της επιστήμης και τεχνολογίας, στην έρευνα και στην καινοτομία που είναι φιλικές προς το περιβάλλον, δηλώνοντας έμπρακτα την αναγνώριση της ευθύνης που του αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Ευχαριστήρια Επιστολή

Φωτογραφίες