Ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας, προέβη στην αναβάθμιση της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου «Το Τρένο στο Ρουφ», κατόπιν αιτήματος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας «ΑΞΑΝΑ».

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ΑΞΑΝΑ είναι ένας αστικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1996 από σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, υπό την καλλιτεχνική και διοικητική διεύθυνση της ηθοποιού - σκηνοθέτιδας Τατιάνας Λύγαρη, με σκοπό την προώθηση του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την προώθηση νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων της χώρας μας και την υλοποίηση πρωτοπόρων και καινοτόμων ιδεών στον τομέα των παραστατικών τεχνών.

Συνδέθηκε με τη δημιουργία του μοναδικού στον κόσμο Τρένου-Θεάτρου, της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, που αποτελεί μια παγκόσμια πολιτιστική πρωτοπορία, μια καινοτόμο πρόταση και αντίληψη για τη λειτουργικότητα και την αισθητική των θεατρικών χώρων. Παράλληλα, η Εταιρία δραστηριοποιείται και σε άλλες μορφές Τέχνης: μουσική, εικαστικά, λογοτεχνία, κινηματογράφος, video-art, φωτογραφία κλπ. Η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με την καινοτόμο παρουσία της «έβαλε για πρώτη φορά στον χάρτη» την υποβαθμισμένη περιοχή του Ρουφ, αποτέλεσε πόλο έλξης ποικίλων πολιτιστικών δυνάμεων αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται το κέντρο της πολιτιστικής ζωής και καλλιτεχνικής πρωτοπορίας της Αθήνας.

Οι στόχοι της Εταιρίας, σε συνέχεια της μέχρι τώρα πορείας της, είναι να υψώνει διαρκώς τον καλλιτεχνικό πήχη και να προσφέρει στο κοινό, και ιδιαίτερα στους νέους, εκπαίδευση και ψυχαγωγία με ποιότητα και αισθητική. Αλλά πάνω απ’ όλα, μέσα από τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές της δράσεις αλλά και την αναβάθμιση των υποδομών της, να διατηρήσει στο μέλλον τη μοναδική στον κόσμο Αμαξοστοιχία – Θέατρο, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην Ελλάδα, αλλά και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει με τη λειτουργία της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εταιρίας ΑΞΑΝΑ, αναπτύσσει ακόμα μία δράση με στόχο την υποστήριξη  της τέχνης και του πολιτισμού και την ανάδειξη της ιδιαίτερης σημασίας τους στο σημερινό κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι και αποδεικνύει παράλληλα ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί και οφείλει να συμβαδίζει με την κοινωνική προσφορά.

 

Ευχαριστήρια Επιστολή