Για 3η συνεχομένη χρονιά ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Kοινωνικής Ευθύνης και της δραστηριοποίησής του στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ενίσχυσε οικονομικά την Aristotle University Racing Team Electric (ARIST.U.R.T.LE), ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), για την κατασκευή του τρίτου αγωνιστικού μονοθέσιου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου στη Βόρεια Ελλάδα για τη συμμετοχή της ομάδας στις αγωνιστικές δοκιμασίες των ευρωπαϊκών διαγωνισμών εντός του έτους 2018.

Η Aristotle University Racing Team Electric (ARIST.U.R.T.LE) είναι μια ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο στη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο τη συμμετοχή του σε παγκόσμιους διαγωνισμούς της Formula Student FSAE. Κατά την 4ετή πορεία της κατάφερε να διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και να κερδίσει τις εντυπώσεις λαμβάνοντας θετικές κριτικές. Η ARIST.U.R.T.LE βρίσκεται στην 67η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 203 ομάδες.

Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της συνεισφοράς του στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες προώθησης της ηλεκτροκίνησης, είναι η ανάπτυξη υποδομών δημόσιας φόρτισης, που μέχρι σήμερα στη χώρα μας βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, αποτελώντας τροχοπέδη για τον εξηλεκτρισμό του τομέα των μεταφορών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ενεργά τους νέους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον άξονα της επιστήμης και τεχνολογίας, στην έρευνα και στην καινοτομία που είναι φιλικές προς το περιβάλλον, δηλώνοντας έμπρακτα την αναγνώριση της ευθύνης που του αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.