Ο ΔΕΔΔΗΕ ως ενεργός κοινωνικός εταίρος με έντονη περιβαλλοντική ευαισθησία, στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής του Υπευθυνότητας, συμμετείχε στις εργασίες ανακαίνισης του Κέντρου Προσκόπων Πάρνηθας, μετατρέποντας ένα όνειρο πολλών ετών σε πραγματικότητα.

Αναλυτικότερα, στις αρχές του 2014, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ, τη συνδρομή του στην ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Κέντρου Προσκόπων Πάρνηθας, ενός δασικού οικήματος στη Β.Α. πλευρά της Πάρνηθας (θέση Κατσιμίδι), όπου πραγματοποιούνται δράσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Κατά το παρελθόν, χρησιμοποιείτο ως χώρος φιλοξενίας προσκοπικών ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και εθελοντικών οργανώσεων (π.χ. Ερυθρός Σταυρός, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας κτλ.). Το κτίσμα είχε πια υποστεί σημαντικές φθορές από τη χρήση του κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών που το πλησίασαν, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η περαιτέρω φιλοξενία, ιδίως των παιδιών, στις διάφορες περιβαλλοντικές εκδηλώσεις (εκπαίδευση για την ανάπτυξη υγιούς περιβαλλοντικής συνείδησης, μελέτη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, κτλ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο οίκημα χρησιμοποιείται από τις ομάδες πυρασφάλειας κατά τους θερινούς μήνες και είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο επιχειρήσεων και κατά τη διάρκεια των καταστροφικών σεισμών της Πάρνηθας. Υλοποιώντας πια τη ριζική ανακαίνιση του Κέντρου «Κων/νος Αυγουστίνος» με ίδιους πόρους και πολλή προσωπική εργασία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στοχεύει στη λειτουργία του Κέντρου, ως:

- Περιβαλλοντικού κέντρου ενημέρωσης για όλους τους επισκέπτες της Περιοχής,

- Προσκοπικού εκπαιδευτικού κέντρου για παιδιά ηλικίας 7-18 ετών και

- Μονάδας πυροπροστασίας, παρατήρησης και ανεφοδιασμού των πυροσβεστικών μέσων.

Επιπλέον, και στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων της Εταιρίας σχετικά με τον ηλεκτρισμό, ο ΔΕΔΔΗΕ διέθεσε εκπαιδευτικό υλικό προκειμένου, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, τα παιδιά και οι συνοδοί τους να ενημερώνονται για τον ηλεκτρισμό, τα οφέλη και τους κινδύνους του.

Περιοδικό Σώματος Ελλήνων Προσκόπων «Κρίκος», σελ. 18-19

Ευχαριστήρια ανάρτηση στο site του 15ου Συστήματος Προσκόπων

Πληροφόρηση για το καταφύγιο

Χορηγοί