Ο ΔΕΔΔΗΕ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ως αναπόσπαστο μέλος του κοινωνικού ιστού όπου εδράζεται συμμετέχει ενεργά σε διοργανώσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της πνευματικής, σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ως χορηγός τον 4ο Μαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στα Χανιά.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης είναι μια από τις ετήσιες κορυφαίες διοργανώσεις στην Κρήτη, και μάλιστα διεθνούς εμβέλειας. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια όταν μια μικρή παρέα στην πόλη των Χανίων ξεκίνησε να τρέχει σε δημόσια οδό, χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι θα γινόταν πρωτοπόρα ενός αυθεντικού μαζικού κινήματος. Σήμερα η οργάνωση του Μαραθωνίου δρόμου στην Κρήτη πληροί όλες τις απαιτήσεις και τα standars που απαιτούν οι διεθνείς οργανισμοί AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων), η IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) και ο ΣΕΓΑΣ.

Η γιορτή αυτή του αθλητισμού για την Κρήτη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.000 δρομέων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ «δήλωσε» παρών στον 4ο Μαραθώνιο Κρήτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία του απέναντι σε δράσεις που προβάλλουν το αθλητικό ιδεώδες και προάγουν τις υψηλές αξίες του.

Ευχαριστήρια επιστολή