Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με γνώμονα την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους και την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων συμμετείχε σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στη χώρα μας, με παγκόσμια εμβέλεια, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, στις 11 Νοεμβρίου 2018, μέσω της οργάνωσης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με πάνω από 7.000.000 μέλη που αγωνίζεται για τη διεκδίκηση ενός πιο δίκαιου κόσμου, για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η φετινή συμμετοχή της Διεθνούς Αμνηστίας στον Μαραθώνιο είχε στο επίκεντρο τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ έτρεξαν με τη φανέλα της Διεθνούς Αμνηστίας σε όλες τις διαδρομές: των 5 χλμ, των 10 χλμ και των 42 χλμ.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ήταν μια γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και της κοινωνίας στην οποία η ομάδα του ΔΕΔΔΗΕ αγωνίστηκε σύμφωνα με τα εταιρικά ιδεώδη:με δύναμη, θέληση, ευγενή άμιλλα και αλληλεγγύη.