Με τη στήριξη του ΔΕΔΔΗΕ, ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα το «ταξίδι του πολιτισμού» στα νησιά της άγονης γραμμής, μέσω του πολύ σημαντικού πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη».
Το πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ξεκίνησε το 2007 και έως το τέλος του 2015 είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 350 επισκέψεις σε 37 νησιά, με βασικό στόχο, την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.
Για το έτος 2016, με τη συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ, το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, περιλαμβάνει 20 εργαστήρια (Εκπαιδευτικά, Μουσικής, Κεραμικής, Κοσμήματος, Ψηφιδωτού, Κινηματογράφου, Γυμναστικής, Χορού, Δημιουργικής Γραφής κτλ.) και 7 συναυλίες (Μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) σε δεκατέσσερα νησιά του Αιγαίου (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Θηρασιά, Κίμωλος, Πάτμος, Αρκιοί, Λειψοί, Τήλος, Χάλκη, Απείρανθος Νάξου, Αντίπαρος, Κύθηρα και Αντικύθηρα).
Ο ΔΕΔΔΗΕ συνδέει με ενέργεια κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά. Η ενεργή του συμμετοχή και η στήριξη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που φθάνουν σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή της χώρας μας, αποτελούν προτεραιότητα της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει. 
Σχετικό δημοσίευμα για το πρόγραμμα και τη χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ από το ειδησεογραφικό site www.protothema.gr  

http://www.protothema.gr/culture/article/573063/agoni-grammi-gonimi-o-politismos-taxideuei-gia-10i-sunehomeni-hronia/